Urn Assortiment

Als u het besluit hebt genomen een urn aan te schaffen om daarmee een tastbare herinnering aan een overleden dierbare te creëren zult u wel een urn willen hebben die ook bij uw dierbare maar vooral ook bij u en de plek waar de urn komt te staan past. Om aan alle verschillende wensen van verschillende mensen te kunnen voldoen is het urn assortiment van een urnwinkel zeer uitgebreid.

Het urn assortiment bevat urnen die gemaakt zijn van heel veel verschillende materialen en die verschillende afmetingen hebben. Natuurlijk is dit ook nodig want naast het feit dat verschillende mensen verschillende wensen hebben is ook de hoeveelheid as die vrijkomt bij een crematie niet altijd gelijk. Daarom zijn veel van de verschillende urnen ook in verschillende afmetingen beschikbaar. Dit is echter niet altijd het geval omdat een heleboel urnen door kunstenaars in binnen en buitenland gemaakt worden en daarom soms in slechts één afmeting beschikbaar zijn. Als u voor het urn kopen online aan het bladeren bent door het assortiment van de urnwinkel dan zult u de eventuele beschikbaarheid van meerdere afmetingen duidelijk vermeld vinden in de beschrijving. Bij deze beschrijving zult u ook zien staan van welk materiaal de urn gemaakt is en of deze daardoor geschikt is voor het buiten plaatsen of juist binnen. Alle urnen hebben zo hun eigenschappen en waar is dit beter te vermelden dan bij de beschrijving van iedere urn. Met het aandachtig lezen van de beschrijving kunt u dus uw voordeel doen als u een urn aan het uitzoeken bent. U weet dan precies waar u de urn wel of niet kunt plaatsen en het scheelt de runwinkel weer een heleboel uitleg waardoor de urnwinkel de marges laag kan houden en u eenvoudig weg een goedkope urn kopen kunt.

Zoals gezegd bestaat het urn assortiment uit heel veel urnen die van zeer veel verschillende materialen zijn gemaakt. Zo zult u bijvoorbeeld zien dat een tuin urn gemaakt is van een materiaal die zeer goed tegen water kan. Dit moet ook wel want de urn zal onherroepelijk beschadigd raken als er vocht binnen dringt en er vervolgens vorst optreed. De materialen die toegepast worden zijn daarom vaak keramiek meer ook een RVS urn kopen zal een goede oplossing blijken. Een houten urn zal u geen urn opleveren die geschikt is om in de tuin te plaatsen maar zal u wel een hele mooie urn opleveren. Een urn van hout is niet geschikt om buiten te plaatsen omdat het hout natuurlijk weg zal rotten wardoor de urn en de as verloren gaan. Ook een glazen urn is meestal niet geschikt omdat as natuurlijk fragiel is en snel kan beschadigen. Bovendien kan glas heel erg snel barsten bij vorst omdat het alleen maar meer bros wordt naarmate het verder afkoelt. Het is dus erg belangrijk om goed te kijken of de verschillende urnen ook geschikt zijn voor de toepassing die u voor ogen hebt.

Ook zult u in het urn assortiment verschillende speciale categorieën tegen komen. Deze urnen zijn in wezen niet verschillende van de andere urnen die u bij de urnwinkel tegen komt maar door hun speciale toepassing zijn zij apart vermeld. Ook hiermee wordt de zaal voor u als klant weer een stuk eenvoudiger gemaakt doordat u niet alle urnen langs hoeft te lopen om een geschikt exemplaar te vinden. U zult er immers ook niet zo veel behoefte aan hebben om uren lang achter de computer te zitten om een urn uit te zoeken dus alle hulp is welkom. Zo kunt u bijvoorbeeld een kinder urn in de daartoe betreffende categorie vinden. Deze urnen onderscheiden zich voornamelijk door middel van het ontwerp en de kleur maar de toegepaste materialen zijn hetzelfde. Door deze urnen uit het normale urn assortiment te lichten en apart in een categorie te zetten hoeft u dus niet alle voor deze toepassing ongeschikte urnen langs te gaan. Dit is natuurlijk een voor u erg gunstige manier van het zoeken vereenvoudigen en dit is ook het beleid dat de urnwinkel er op na houdt. Een categorie die u ook veel mogelijkheden kan bieden is een mini urn kopen. Deze urnen zijn heel goed voor de as van kinderen te gebruiken maar kunnen ook van pas komen als u liever geen hele grote urn neer wilt gaan zetten. Dit kan zo zijn als u geen ruimte hebt of als het gewoon niet bij uw interieur past. Het urn assortiment is dus zeer flexibel en er is altijd wel een urn te vinden die aan uw wensen er verlangens voldoet.