Urn Vullen

Zodra u een urn heeft uitgezocht uit het urn assortiment en deze urn na het online bestellen thuisbezorgt hebt gekregen zult u ook de urn vullen moeten met de as van uw overleden dierbare. Voor veel mensen klinkt dit niet al een prettig idee maar het is eenvoudiger te doen dan u denkt. Door toepassing van de juiste methode is dit heel erg goed zelf te doen.

Een urn vullen met de as van een overleden dierbare klinkt voor heel veel mensen als een niet zo prettig idee. U zult namelijk met de as om moeten gaan terwijl die een zeer speciale waarde voor u heeft. Uiteindelijk is heet echter gewoon as en als u de juiste techniek toe te passen is het vullen van een urn een eenvoudig karwijtje. U kunt in sommige gevallen dit werk ook een heel stuk eenvoudiger maken door bij de urn kopen online al rekening te houden met hoe de urn vullen in de praktijk zal gaan. De werking urn kopen online zit zo in elkaar dat u alle informatie die u over de urn wil hebben voordat u deze aan schaft bij de beschrijving van de urn staat. Bij deze informatie zult u dus ook kunnen vinden of de urn geschikt is voor de toepassing van een aszak. Als dat zo is dan kunt u, afhankelijk van het model, ook de urn vullen terwijl de as in een aszak zit. Dit kan een goede optie zijn as u niet graag de as zelf wilt behandelen en als u, zoals meestal het geval is, bij het crematorium de keuze hebt om de as van uw dierbare mee te krijgen in een asbus of een aszak. Het spreekt voor zich dat volgens dit proces urn vullen een stuk eenvoudiger wordt dan op een andere manier. Wel is het zo dat de meeste urnen hier niet geschikt voor zijn dus u beperkt uw keuze onnodig.

Zoals gezegd is er door de toepassing van het juiste proces geen enkele reden waarom urn vullen niet heel goed door u zelf gedaan kan worden. Het is ook mogelijk dat u aan het crematorium vraagt of zij de urn voor u kunnen vullen. Houdt er in dit geval echter wel rekening mee dat een crematorium hier vaak een vergoeding voor vraagt. Het proces van urn vullen zal immers tijd in beslag nemen van een medewerker van het crematorium en die werktijd moet natuurlijk betaald worden. Het is echter aan te raden om dit werk zelf te doen omdat het u een extra uitgave bespaard in een tijd waar u dit goed kunt gebruiken. Als voorbereiding op het vullen van een urn zult u moeten kijken wat het beste werk voor de run die aan gaat schaffen of al aangeschaft hebt. Dit zal namelijk een goede aanwijzing kunnen zijn of de as van het crematorium in een asbus of toch liever een aszak wil ontvangen. Dit is één manier hoe urn vullen een stuk eenvoudiger gemaakt kan worden en het dient aanbeveling hier goed over na te denken als u daar aan toe bent.

Bij het zelf vullen van een urn raden wij aan om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen die dit klusje een stuk eenvoudiger kunnen maken. Zorg er voor dat u geen tocht hebt op de plek waar u de urn gaat vullen, buiten of met de ramen open is dus geen goed idee. Zorgt dat u een groot vel papier hebt, het liefst wit en een platte kwast, ook raden wij aan dat een afdichting middel bij de hand hebt. Dit is zeker nodig als u een urn vullen gaat die buiten geplaatst gaat worden maar ook voor plaatsing binnen in huis is het goed afdichten aan te raden. Om te beginnen raden wij u aan om dit vel papier op een stevige en vlakke ondergrond te plaatsen, een keuken tafel zou perfect zijn. Dit papier dient er voor om eventueel gemorste as op te vangen en eenvoudig bij elkaar te vegen om deze alsnog in de urn te stoppen. De urn vullen is niet anders dan voorzichtig de as van de asbus of aszak in de urn te gieten. Als dit gebeurd is en eventueel gemorste as is alsnog in de urn gebracht is de urn vullen gebeurd maar moet de urn gesloten worden. Gebruik de kwast om de sluit randen van de urn goed schoon te vegen, als er as op de afdichting komt dan zal de urn niet goed afdichten en dit zal vooral bij plaatsing buiten desastreuze gevolgen kunnen hebben. Als deze afdichting schoon is past u het deksel of alles goed is, vervolgen neemt u het deksel er weer af, brengt het afdichting middel aan en sluit te urn definitief. Op dit moment is de urn vullen helemaal gebeurd en is de urn hermetisch gesloten. Door het volgen van deze stappen in het een eenvoudig klusje en dit is waarom urn vullen best door u zelf gedaan kan worden.